Merken
 
Post Archives
 

De Condensor

De condensor is er in verschillende uitvoeringen, onderstaand type is van het full-flow (serpentine) type, alle koudemiddel gaat als een slang door de platte gesegmenteerde buis, tegenwoordig wordt de condensor vaak gemaakt als een parallel-flow type. Het voordeel hiervan is dat er bij een verstopping maar een gedeelte van de condensor niet meewerkt. Dit leidt wel tot capaciteitsverlies en zo'n probleem wordt vaak in een warme omgeving (vakantie) pas duidelijk omdat dan de gehele capaciteit van de condensor benut moet worden.

Verstoppingen in een condensor kunnen vaak met een temperatuurmeter worden opgespoord. Afhankelijk van de plaatsing van de hoge druk aansluitnippel zal de hoge druk meter een veel te hoge druk of een veel te lage druk aangeven. De monteur dient dit te herkennen. Daarnaast zal de installatie niet naar behoren functioneren en bijna altijd leidt dit tot een vermindering van koelcapaciteit. Bij een lagere persdruk dan normaal in samenwerking met een te kleine koelcapaciteit zal de eerste gedachte vaak uitgaan naar onvoldoende vulling van de installatie.
Temperatuur metingen op de ingang en uitgang van de condensor en die vergelijken met de temperatuur die hoort bij de druk afgelezen op de hoge druk meter dienen U direct op het juiste spoor te zetten.

Posted On: 29-07-2011

Comments (0)

Write Comment
Your Name:

Email:


Comment: Note: HTML is not translated!

Enter the code in the box below: